30 Ağustos 2013 Cuma

patlıcanlı ve kabaklı sigara böreği

Mantarlı böreğimden sonraki favorim de patlıcan ve kabakla yaptığım, tek kat yufkayı sütle ıslatarak fırında pişirdiğim sigara böreğim :)

İç harcını bol koyarsanız normalde yiyemeyeceğiniz kadar sebze yediğinizi ve sevmeyenlere yedirdiğinizi göreceksiniz, üstelik içinde kabak olduğunu bile fark ettirmeden ;)



Harcı için:

3 orta boy patlıcan
3 orta boy kabak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber, karabiber

Böreği için:

3 yufka
1 kase light süt

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

Kabak ve patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. Yağı tavaya alıp patlıcanları ekliyor ve biraz soteleyip ağzını kapatıyoruz. Patlıcanlar yumuşamazsa azıcık sıcak su ekleyebilirsiz çünkü yağı az olduğundan tavaya yapışabiliyor. Patlıcanlar biraz yumuşayınca kabakları ekliyoruz ve salça ile baharatları gerekirse azıcık sıcak su ilave edip hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz. Böreğin içinde de pişecekleri için sebzelerimiz çok ezgin olmamalı.


Harcımız soğurken her bir yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesiyoruz, sonuçta 24 parça yufka elde ediyoruz.  

Sütle ıslattığımız her yufkaya sebzeli harcımızdan olabildiğince fazla koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 25-30 dakika pişiriyoruz. İşte bu kadar :)



Çok kuru olmaması için sebzeli harcımızın hafif sulu kalması gerekiyor ama yufkamız tek kat olduğundan böreğimizi sararken parçalanmamasına dikkat ediyoruz. Yufkanız çok ıslak olduğu için börekler buruşuk ve biçimsiz gibi görünebilir, pişerken şekilleri düzeliyor, endişelenmeyin ;)



Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...