26 Mayıs 2015 Salı

Kurutulmuş domatesli ve zeytinli yulaf kepekli poğaça

Herkese merhaba,

Yulaf kepekli tariflere devam :)

Canı poğaça çeken herkesin gönül rahatlığıyla yapıp yiyebileceği bir tarif bu ;)





Malzemeleri kafanıza göre ekleyip çıkarabilirsiniz. Ben kalorisini artırmamak için kullanmadım ama ceviz, kurutulmuş domates ve zeytinle harika bir üçlü olabilirdi ;)





Dereotu yerine kekik de kullanabilirsiniz, hatta taze kekik bulma şansınız varsa kesinlikle tavsiye ederim :)






Malzemeler:

1 su bardağı light yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım çay bardağı (küçük boy) zeytinyağı
15-20 adet siyah zeytin
5-6 adet kurutulmuş domates
Bir tutam dereotu
Tuz, pulbiber
Aldığı kadar yulaf kepeği karışımı
Üzeri için susam ya da çörek otu

Kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekleterek biraz yumuşatıyoruz ve zeytinlerle minik minik doğruyoruz. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp light yoğurt, zeytinyağı, zeytin, domates, kıyılmış dereotu, tuz, pulbiber ve aldığı kadar yulaf kepeği ile bir hamur elde ediyoruz.






Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.





Yumurta sarısı sürüp susam serptiğimiz poğaçalarımızı 180 derecelik fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişiriyoruz.





Kalorisini artırmamak için peynir eklemedim ama 2-3 yemek kaşığı kadar peynir ilavesiyle tam anlamıyla kahvaltılık poğaçalar elde edersiniz.





Yulaf kepeği karışımı yüksek proteinli de olduğundan sabahları işyerine ikişer tane poğaça götürüp kahvaltımı yapıyorum. Hem doyurucu hem de besleyici oluyor en azından pastane poğaçalarına oranla ;)

Hoşçakalın!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...