25 Eylül 2014 Perşembe

Doritoslu Arpa Şehriye Salatası


Merhabalar,

Geçtiğimiz cumartesi günkü açık büfe davetimin yoğurtlu ve fresh üyesi doritoslu arpa şehriye salatasıydı. Arpa şehriye salatasını bir arkadaşımdan öğrenmiş, şehriye ve eriştenin türevlerini kullanarak zaman zaman haşlanmış bezelye, mısır; salatalık, havuç rendesi veya dereotu, nane gibi yeşillikler ekleyerek yapmıştım. Hatta hafif olması amacıyla kepekli erişteyle yapıp tarifini de BURADA yazmıştım. Bundan bir süre önce de patates cipsli olan tarifi görünce aklıma Doritos geldi. Baharatlı ve acı bir cips olduğundan, hele de yoğurt ve mayonezle yapılan soslarla çok daha lezzetlenip hafifleştiğinden bu salata için daha uygun görüyorum. Seçim sizin ;)
 
 
 

Malzemeler:

Yarım paket arpa şehriye

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

1-1,5 su bardağı yoğurt

2-3 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak

Tuz

1 paket Doritos

 

 
 
Arpa şehriyeleri rengi dönünceye kadar sıvıyağ ile kavuruyoruz ve fazla karartmadan üzerini geçecek kadar sıcak su ile çok az da tuz ekliyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz. (Suyunu çektiğinde tam pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.)
 
 
 

Ocaktan aldıktan sonra birbirlerine yapışmaması için karıştırarak soğutuyoruz. Yoğurdun sulanmaması ve ekşimemesi için şehriyenin sıcak olmamasına dikkat edin ;) Soğuduktan sonra aldığı kadar yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakla harmanlıyoruz. Bu aşamada tuz eklememenizi öneririm, çünkü cipsler yeterince tuzlu ve baharatlı ;)
 
 
 

Servis etmeden hemen önce (cipslerimizin ıslanmasını ve kıtırlığını yitirmesini istemiyoruz) ister bütün isterseniz de hafifçe kırıp cipsleri salatanızın üzerine döşeyin.

Çok kolaymış dimi? :)
 
Doritoslu arpa şehriye salatamı cumartesi akşamki açık büfe davetimde ikram ettim arkadaşlarıma. Menünün devamı ve soframın detayları BURADA ;)
 
 
 
 

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum:

  1. Hepsi çok cok güzeldi ancak favorim buydu:) arpa Şehriye ile hafif sarımsaklı yoğurt 10 número 5 yıldız olmus

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...