13 Ağustos 2014 Çarşamba

Beş çayı sofrası


Bir nevi akşam kahvaltısı :)
 
 
 

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Pazar anneler babalar ve kardeşlerle bizim evde toplandık. Uzun zamandır istiyorduk ama herkesi aynı anda Ankara’da ve müsait bulmak için seçimler harika bir fırsat oldu. Oyunu kullanan geldi ve bol kısırlı, neşeli bir akşam geçirdik. Anneler “kısırdan başka bir şey yapma” diye sıkı sıkı tembihleseler de önceki günkü kahvaltı davetinden artanlar ve kahvaltılıklarla sofra epeyce çeşitlendi.

Menüde:

Kısır

Peynirli tava böreği

Kabaklı, dereotlu muffin

Domates soslu patlıcan ve biber kızartması

Yoğurtlu havuç salatası

Limonlu kek

Damla çikolatalı nişastalı kurabiye

Çikolata soslu irmik pastası

Pide, sokak simidi, fındıklı ekmek

Peynir, zeytin, reçel, tereyağı, bal, fındık ezmesi ve bilimum kahvaltılıklar :)

 

Kısır

Yiyenlerin bir daha istediği, bol acılı çok ekşili kısırım için ayrı bir tarif hazırlıyorum. Çok yakında geliyooo :)
 

 

 

Peynirli tava böreği önceki günden artmıştı, ısıtıp servis ettim :) Tarifi için TIK TIK

Kabaklı ve dereotlu mücverlerimin (nam-ı diğer muffin mücver) tarifi BURADA

Yoğurtlu havuç salatasını BURADA kısaca anlatmıştım, daha detaylı bir post hazırlıyorum ;)
 

 
 

Domates soslu patlıcan ve biber kızartması yaz aylarının vazgeçilmezi. Actifry’da az yağ kullanarak yaptığım için gönül rahatlığıyla yiyebiliyoruz. Tarifi pek yakında.
 
 

 


Limonlu kek

Tarifi daha önce verdiğim BURADAKİ limonlu muffinlerime ait, dikdörtgen kalıpta tek parça olarak pişirildi. Bir de Dr. Oetker limon aromasına ek olarak limon kabuğu rendesi eklendi, mis kokusu ve yumuşacık dokusuyla enfes :)
 

 

Damla çikolatalı nişastalı kurabiyelerim günlerce bayatlamadan kaldılar, hatta pişireli neredeyse 1hafta olacak hala taptaze ve hatta daha bile lezzetliler :) Tarifi için TIK TIK ;)

Çikolata soslu irmik pastası, pratik ama sanki pastaymış gibi gösterişli bir tatlı. Değişik şekillerde kalıplar kullanarak çok daha farklı görüntüler elde edebilirsiniz. Lezzetine zaten söylenecek söz yok :) Tarifi BURADA ;)





 
Reçel, bal ve fındık ezmesi gibi tatlılar gene gümüş tepside, sıra sıra dizildiler. Sıcacık pide ve fındıklı ekmeklerle yenildiler. Peynirler de sokak simidi ve kızartmayla uyum sağladı.
 

 

 
Sofraya bakacak olursak (kaç seferdir aynı masa örtüsün kullandığımı farkettim, gri gerçekten de hemen hemen tüm yemek takımlarıyla ve peçetelerle uyumlu olduğundan tercih sebebi benim için) masa örtüm Tchibo, yemek ve çatal bıçak takımım Bernardo, mavi peçetelerim ve peçetelik İkea, çay fincanlarım Paşabahçe, irmik tatlısını koyduğum cupcake desenli fanus Tantitoni, kurabiyelerin durduğu ayaklı cam fanus ve sürahim Paşabahçe’den. Soframı süsleyen begonvillerin hikayesini ve nasıl kuruttuğumu okumak için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Hoşçakalın!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...