13 Ağustos 2014 Çarşamba

Baharatlı zeytinler


Herkese merhaba,

Kahvaltı her ne kadar pankekler, börekler, kızartmalarla renklense sucuklu yumurtayla şenlense de peynir, zeytin olmazsa olmazlarımız. Daha önce çok söylediğim için kaşar ve krem dışında peynir yemediğimi herkes bilir. Zeytin konusunda da çok seçiciyimdir; her zeytini kolay kolay evime almam, soframa koymam. Uzun yıllardır zeytinlerimizi becerikli halalarım yapıyor, yani bizim ailedeki organik sevdası annem-babamla sınırlı değil :)

Sıradan sabah kahvaltıları önemli değil ama misafir sofralarına zeytinlerinizi öylece koymak yerine biraz süslemek isterseniz tarifimi uygulayabilirsiniz.
 
 
 

Malzemeler:

1 kase zeytin (yeşil-siyah farketmez)

Birer tatlı kaşığı kekik, biberiye, pul biber

2 adet defne yaprağı (ufak parçalara bölünmüş)

Limon suyu ya da nar ekşisi

Zeytinlerin üzerini kapatacak kadar sızma zeytinyağı

 

Zeytinlerimizi baharatlarla harmanlayıp zeytinyağımızı döküyoruz ve en az 2-3 saat (mümkünse 1 gece) bekletip lezzetinin birbirine geçmesini sağlıyoruz. Servis etmeden önce zevkimize göre limon ya da nar ekşisi ekliyoruz. Ekmek banmalık, lezzetli mi lezzetli zeytinler elde ediyoruz.

NOT: Aynı malzemelerle zeytin kullanmadan da harika bir başlangıç olan çeşnili zeytinyağı elde edebilirsiniz, benden söylemesi ;) Restoranlarda lezzetli ekmeklerle başlangıç olarak önümüze gelen tam da böyle bir şey ;) 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...