12 Ağustos 2014 Salı

Antep fıstıklı ve çikolatalı kuplar


 
Merhabalar,
 
Hem görüntüsü hem de tadıyla cezbeden, 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifim var size.
 
 

BURADA uzuuun uzun yazdığım brunchta Türk kahvesinin yanında bize eşlik eden kupları ani ve acil misafirleriniz için hazırlayabilir ya da benim yaptığım gibi gece yatmadan önce pişirip sabah süsleyip servis edebilirsiniz ;)
 

 

Antep fıstık yerine çilek, muz, vanilya ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir çeşidi kullanabilir, süslemek için farklı malzemelerden yardım alabilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket antep fıstıklı puding

2,5 su bardağı süt (pudingi pişirmek için)

8 adet (Her kupa 2’şer tane) Eti kakaolu bisküvi

1 paket kakaolu krem şanti

1 çay bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)

2 yemek kaşığı damla çikolata

 

Öncelikle her kupa birer tane bisküviyi kırarak yerleştirip pişirdiğimiz pudinglerden bisküvilerin üzerini örtecek kadar paylaştırıyoruz. Kalan bisküvileri de kırıp yerleştirip puding bitene kadar kuplara eşit şekilde dağıtıyoruz. Kuplarımız soğurken krem şantiyi çırpıp krema torbasıyla sıkıyoruz ve damla çikolata serpiştiriyoruz.
 

 

Çok kolaymış değil mi?

Antep fıstıklı pudingte Carte Dor’u tercih ediyorum çünkü hem aroması yoğun hem de bol miktarda antep fıstık parçacıkları var içerisinde ;)
 
Gamze ve Tuğrul’un hediyesi handmade kadehlerimi o kadar çok sevdim ki tatlılarımı hep bunlarla servis edesim var :) Paşabahçe mağazalarında bulabilirsiniz ;
 

Hoşçakalın :)
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...