22 Ekim 2014 Çarşamba

Portakallı krep


Herkese merhaba,

Çikolatayı ille de portakallı isteyen, kakaolu keklere mutlaka portakal kabuğu rendeleten kocişim için uydurduğum ve bayıldığımız bir tarifim var bugün size :)
 

 

Malzemeler:

1 yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

3/4 su bardağı süt

¼ su bardağı portakal suyu

1 tatlı kaşığı un

¾ su bardağı un

1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)

 

 


Yumurtayı ve toz şekeri iyice çırpıp süt ve unun yarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Portakal suyunu, portakal kabuklarını, şekeri ve unun kalanını da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. (poratakal suyu asitli olduğundan sütü kestirir, o yüzden aynı anda eklememeye ya da birbirine karıştırmamaya dikkat edin ;) )
 
 
 

Tavaya varsa spreyle sıkıp yoksa da birkaç damla yağ damlatıp peçeteyle yayıyoruz. İyice ısınan yağlanmış tavaya kepçeyle (tavanın büyüklüğüne göre miktarını ayarlıyoruz) krep hamurundan alıp ince bir tabaka olacak şekilde yayıyoruz. Altı pişmeye başladığında hafifçe spatulayla kenarlarından kaldırıp parçalamadan (ister havaya fırlatarak isterseniz de benim gibi spatula yardımıyla) ters çeviriyoruz.
 
 
 

Ne kolaymış değil mi?

Portakal, muz, çilek gibi meyvelerle; bal, reçel, fındık ezmesi gibi tatlılarla afiyetle yiyoruz.

Ama Nutella ile nasıl güzel oluyor anlatamam :)
 
 

Bu da krepli kahvaltı sofram:
 
 

Siz de bu hafta sonu portakallı krebimi denersiniz belki ;)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...