8 Ekim 2014 Çarşamba

Kaju fıstıklı ve teriyaki soslu tavuk


Herkese merhaba,

Uzakdoğu mutfağını sevenler için lezzetli ve çok hafif bir yemek tarifim var :) Quick China’da yediğimiz yemeklerin tadından yola çıkarak yaptığım yemeğimi “ya Cantürk sevmezse” diye endişelenerek getirdim sofraya. Damak tadına pek uymamasına rağmen eşim bile çok beğendiyse mutlaka denemelisiniz ;)
 
 
 

Sebzeler ve eti ayrı ayrı pişirmek (sebzeleri kendi içlerinde birarada) ile sebzeleri jülyen doğramak dışında hiçbir zorluğu olmayan bu yemeği misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Tek başına ya da yanında sadece noodle ile bile yeterli olacaktır ;)
 
 
 

Ben hem hızlı olması hem de besinlerin vitamininin gitmemesi için wok tava kullandım. Wok tavanın özelliklerini ve tercih etme sebebimi yazdığım postu BURADA okuyabilirsiniz ;)
 
 

Malzemeler:

Yarım kilo kemiksiz tavuk göğüs

2 orta boy havuç

2 orta boy kabak

2 orta boy kırmızı (kapya) biber

8-10 adet orta boy mantar

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 avuç kaju fıstığı

2 yemek kaşığı teriyaki sos
 

 

Tavukları ve sebzeleri jülyen doğrayıp hazırlıyoruz. Öncelikle 1 yemek kaşığı yağı tavamıza alıp iyice kızınca tavukları ekliyoruz ve soteliyoruz. İstediğimiz kadar pişince de tavukları bir kenarda beklemeye alıyoruz.
 
 
 

Sebzeleri de kalan yağ ile BURADAKİ gibi soteledikten sonra tavukları, kaju fıstıklarını ve teriyaki sosu da ekleyip suyunu çekene ve lezzetleri birleşene kadar biraz daha pişiriyoruz.
 
 

Yemeğimiz hazır :)  
 
 

Ne kolaymış, değil mi?

Aynı yemeği kırmızı et kullanarak da yapabilirsiniz. Daha önce verdiğim kaju fıstıklı ve körili tavuk tarifimi okumak için de BURAYA tıklamanız yeterli ;)

Hoşçakalın! :)
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...