10 Ekim 2014 Cuma

Mantarlı ve biberli omlet


Herkese merhaba,

Hafta içleri koştur koştur işe gidip kahvaltıları geçiştirince hafta sonları ve diğer tatil günleri özel ve güzel kahvaltı sofraları hazırlamaya çalışıyorum. Bu tarifi de hem diyette olan kendim hem de omleti çok seven eşim için sebzelerle yumurtayı harmanlayıp 5 dakikada uydurdum.

 


 
Malzemeler:

3 yumurta

5-6 adet orta boy mantar

1 orta boy kırmızı (kapya) biber

2-3 minik yeşil köy biberi

Tuz, karabiber, pulbiber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 


 
Tüm sebzeleri doğradıktan sonra yağı kızdırıp mantarları tavaya alıyoruz ve mantar suyunu bırakmasın diye yüksek ateşte hızlı hızlı sotelemeye başlıyoruz. Mantarlar hafif yumuşayınca önce kırmızı biberleri birkaç dakika sonra da yeşil biberleri ekleyip sebzeler istediğimiz yumuşaklığa gelince tuz ve baharatlarla çırptığımız yumurtayı ekliyoruz. Yüksek ateşte çok kısa bir sürede piştiğini göreceksiniz. Biz omletin altını kızarmış sevdiğimiz için ocakta biraz daha fazla tutuyoruz, siz pişme süresini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
 
 

Bu da balıklı yıldızlı deniz temalı sofram:
 
 
 

Balık kaseler, deniz yıldızı tabaklar ve kupalar Paşabahçe; dikdörtgen servis tabakları ile Amerikan servisler İkea’dan.

Siz de bu hafta sonu omletimi denersiniz belki ;)

Hoşçakalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...