30 Aralık 2014 Salı

Salamlı ve kaşarlı sigara böreği


Cumartesi akşamki erken yılbaşı tarifi için hazırladığım, paçanganın yerini tutamasa da alternatifi olabilecek bir börek tarifim var size :)




 

Malzemeler (16 börek için)

2 adet yufka

16 ince dilim salam

16 uzun dilim kaşar peyniri

Kızartmak için çok az sıvıyağ

 

Yufkaları 8 eşit üçgene ayırıyoruz. Böylece 16 parça elde ediyoruz. Her bir parçanın içine birer dilim kaşar peyniri ve salam koyup sarıyoruz. Çok az yağ koyduğumuz (bir tencere yağda  börek kızartmaya karşıyım çünkü) tavamız ısınınca börekleri önlü arkalı kızartıp havlu peçete serili tabağa alıyoruz ve sıcakken servis yapıyoruz.
 
 
 

Tavsiyem misafirleriniz eve girdiğinde kızartmaya başlayın, böylece hoşgeldiniz muhabbeti yapılırken börekler kızarır ve sofraya sıcak sıcak getirebilirsiniz.
 
 
 

Bir de kaşar miktarını abartırsanız benimkiler gibi dışarıya kaçıp erimeler meydana gelebilir :)
 
 
 

Gamze ve Tuğrul için hazırladığım diğer tarifler ve yılbaşı masası dekorasyon fikirleri için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...