23 Aralık 2014 Salı

Fırın poşetinde sebzeli bütün tavuk dolması


Merhabalar,

Bugün de gene hem yılbaşı sofralarınız hem de akşam yemekleriniz için hafif, kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarifim var: Fırın poşetinde sebzeli bütün tavuk dolması :)
 
 
 

Hindi etini sevmiyor ya da sevip de yılbaşında dolmasını yapmaya üşeniyorsanız, üşenmeden yaptığınız koskoca hindi bitmek bilmiyorsa ve içini dolduran iç pilavı ağır geliyorsa, yılbaşını bizim gibi evde 2 kişi geçirecekseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)

 


Malzemeler:

1 orta boy tüm tavuk

1 orta boy kuru soğan

1 orta boy havuç

1 sap pırasa

Bir tutam kereviz sapı ve yaprağı

Birkaç dal maydanoz

2 adet defne yaprağı

Tane karabiber

Tuz

 

Tavuğu iyice yıkayıp, gereksiz yerlerini kesip temizliyoruz. Soyup iri iri doğradığımız sebzeleri, tuz ve karabiberin yarısını tavuğun ortasındaki boşluğa güzelce yerleştiriyoruz. Sebzelerle doldurduğumuz tavuğu dikkatlice fırın poşetine yerleştiriyoruz ve kalan sebzeleri, tuzu ve tane karabiberi poşetin içine serpiştiriyoruz. Poşetin ağzını bağlayıp kürdanla birkaç delik açıp 200 derecelik fırında en az 1,5 saat (ne kadar uzun pişirirseniz etler o kadar güzel ayrılır kemiklerden) nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 

Sebze olarak benim kullandıklarıma ek olarak patates, bezelye, mantar, brokoli, karnabahar gibi aklınıza gelebilecek her şeyden faydalanabilirsiniz.

Fark ettiyseniz ne zeytinyağı ne de tereyağı kullanmadım. Tavuğu derisiyle pişirdiğimiz için yeterince yağ saldığını göreceksiniz zaten. Eğer yağsız bulursanız servis etmeden önce poşetin altına biriken yağlı suyu tavuğun üzerine gezdirebilirsiniz :)
 
 

Yanına güzel bir yeşil salatayla harika bir akşam yemeği yiyebilir, birkaç çeşit meze ve börek, pilav, makarna gibi karbonhidratlar ile zeytinyağlı çeşitleriyle misafir hatta yılbaşı sofrası kurabilirsiniz.     

Bu da bizim pratik akşam yemeği soframız:
 
 
 

Salatamız eşim tarafından hazırlandığı için fotoğrafa katılamadı :)

Betty Boop’lu yemek takımım ve kırmızı çatal bıçaklarım Bernardo, keçe Amerikan servislerim Paşabahçe, peçetelerim de Madame Coco’dan ;)

Yepyeni yılbaşı tarifleriyle buluşmak dileğiyle, hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 

 

1 yorum:

  1. ayy canım, tarif çok güzel olmuş. meşakkatli bir tarif ama bizimkiler tavuğa bayılır :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...