2 Haziran 2014 Pazartesi

Cevizli yeşil zeytin salatası


Herkese merhaba, yeni haftaya dün sabah için hazırladığım hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltılık tarifiyle başlamak istiyorum. Big chefs’te yiyip alıştığımız bu salatanın sarımsak, yeşil soğan, reyhan gibi değişik malzemeler katılarak yapılan farklı çeşitleri de var ama bizimki kahvaltıda ekmek banmalık versiyonu :)
 
 


Malzemeler:

1 su bardağı biberli yeşil zeytin

Yarım su bardağı ceviz

Bir tutam dereotu

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
 
Limon ve/veya nar ekşisi
 
Tuz ve pulbiber





 

Zeytinleri doğrayıp, cevizleri elimizde kırıp (rondodan da geçirebilirsiniz ama bence o kadar küçük olmalarına gerek yok), dereotunu kıyıyoruz. Sızma zeytinyağını (ekmeğimi bana bana yiyeyim derseniz miktarını artırın) ve ekşi sevme durumunuza göre limon ve/veya nar ekşisini ekliyoruz. Bizim zeytinler epey tuzluydu, diğer malzemelerle dengelendiği için hiç tuz atmadık. O yüzden tadına bakmadan tuz atmayın. Pul biber de aynı şekilde, damak tadınıza göre miktarını ayarlayın. Tüm malzemelerimizi iyice karıştırarak servis ediyoruz. Bu kadar basit :)
 
 
Akşam yemeklerinden önce misafirleriniz için tek kişilik mini servis tabaklarında bolca zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Harika bir iştah açıcı ;)

 

Kahvaltı sofram bu Pazar böyleydi. Kocişin canı geceden gözleme çekince sabah erken kalkıp yaptım, masamı hazırladım. Baykuşlarla renklendi, neşelendi :)


 
 

Yemek takımım Güral, çatal-bıçak takımım Korkmaz, Baykuş peçetelerim Mudo, Amerikan servislerim Bernardo, kapaklı kupalarım da Paşabahçe.

Hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...