25 Haziran 2014 Çarşamba

Yoğurtlu ve Dereotlu Makarna Salatası


Herkese merhaba,

Yaz nihayet geldi Ankara’ya :) Bugünkü tarifim de sıcaklarda hararetimizi alacak hafif bir salata ;)
 
 

 
Malzemeler:

Yarım paket makarna

Yarım demet dereotu

2-3 diş sarımsak

1 orta boy salatalık

Aldığı kadar yoğurt (2-3 su bardağı)

Tuz

Makarnamızı hafif diri (aldente) olacak şekilde haşlıyoruz. Soğuttuktan sonra çırpılmış yoğurt, kıyılmış dereotu, rendelenmiş salatalık, ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırıp servis yapıyoruz. Bu kadar basit :)


 

Yoğurt için kesin bir miktar veremiyorum, yoğurtların kıvamı değişiklik gösterebiliyor. Bir de yoğurdunuz suluysa salatalığı rendelendikten sonra suyunu sıkarak kullanın. Dilerseniz içine bir miktar da mayonez karıştırabilirsiniz, öyle de çok lezzetli olur.

Salatanızı taze taze tüketin, aksi takdirde makarnalar yoğurdu emiyor. Ama bekletmek zorunda kaldıysanız servis ederken biraz daha yoğurt ekleyip eski haline getirebilirsiniz.   

Hem çay saatlerinizde poğaça ve böreklerin; hem de et, tavuk yemeklerinin yanında pilava alternatif olarak ikram edebilirsiniz.

Ben bu aralar ölüm diyetinde olduğum için yeşil salatamın yanında azıcık tadına bakmakla yetindim, Cantürk köfteyle yedi ;)
 

 

Yemek tabaklarım Karaca, makarnamı koyduğum üç bölmeli servis tabağı Mudo,  ayaklı salata kasesi Paşabahçe, Amerikan servislerim ve peçetelerim İkea, çatal bıçak takımım Bernardo'dan.

Sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...