10 Temmuz 2014 Perşembe

Sebzeli ve yulaflı diyet muffin


Merhabalar,

Yulaf ve kabaktan hoşlanmayan, tadını bir türlü sevemeyenler için yediklerini bile anlamayacakları harika bir tarifim var size: Sebzeli, yulaflı ve tam buğday unlu diyet muffin mücverler ;)






Malzemeler:

2 yumurta

4 orta boy kabak

2 orta boy havuç

1 orta boy kuru soğan

Bir tutam dereotu

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı yulaf ezmesi

Aldığı kadar tam buğday unu

Tuz, karabiber, pul biber

Çörek otu

 

 
 
Kabak, havuç ve soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz. Unutmayın sebzeleriniz ne kadar az sulu olursa o kadar az un kullanırsınız.
 

 

Sebzeleri ve kıyılmış dereotlarını alıp yumurta, süt, zeytinyağı, yulaf ezmesi, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Un için miktar vermedim çünkü sebzelerinizde kalan suya göre değişiklik gösterebilir. Ben yaklaşık 1 çay bardağı kadar tam buğday unu kullandım, sonucunda aşağıdaki gibi bir kıvam elde ediyorsunuz. Kek hamuru gibi akışkan olmayan ama ele de gelmeyen cıvıklıkta bir kıvamı olmalı aksi takdirde içi çok çiğ kalır.
 

 

 
Üzerlerine çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra da bildiğimiz muffinler gibi olmasını beklemeyin, mücver gibi düşünün. İçi nemli oluyor, o yüzden kürdan testi pek işinize yaramaz, yüzeyi iyice kızarınca fırından alın.

 
 



 
Sıcak olarak tüketecekseniz sarımsaklı yoğurtla harika olur, aynı mücver yiyormuşsunuz hissi veriyor. Ben işyerine götürüp bir fincan çayla kahvaltı ya da ara öğün yapmayı da seviyorum, en azından margarinli poğaçalardan çok daha sağlıklı üstelik de yulaf sayesinde oldukça doyurucu.
 
 


 

Pırasa, yeşil soğan, maydanoz, kapya biberi (kırmızı biber) gibi aklınıza gelen tüm sebzeleri kullanabileceğiniz bu muffinleri buzdolabında 3-4 gün lezzetini kaybetmeden saklayabilirsiniz. Dilerseniz çörek otu yerine susam da serpiştirebilir ve hatta çörek otunu sadece üzerine değil, içerisine de ekleyebilirsiniz.
 

 

Damak tadına güvendiğim eşim ve oda arkadaşım Nesliş (ki yemek zevkleri birbirlerine tamamen zıttır) muffinlerimi çok beğendiler, o yüzden gönül rahatlığıyla tarifimi öneriyorum :))    

Yeni bir tarifle buluşmak dileğiyle hoşçakalın!
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...