23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ev yapımı tavuk suyu


Namı diğer tavuk bulyon :)

 
Herkese merhaba,

Hem çorbalarda hem de pilavlarda kullandığımız tavuk bulyonların katkı maddesizinin tarifini vereceğim bugün size ;) Benim gibi çok miktarda hazırlayıp dondurucuya atarsanız hep elinizin altında olur.
 
 

 
Malzemeler:

7-8 adet tavuk baget

1 büyük boy kuru soğan

2 orta boy havuç

Defne yaprağı

Kekik

Biberiye

Tane karabiber

Tuz

2,5 litre su

 
 
 
Soğan ve havuçları iri iri doğradıktan sonra tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp en az 2 saat kaynatıyoruz. Soğuttuğumuz tavuk suyunu süzerek minik saklama kaplarına veya poşetlere bölüştürüp dipfrize atıyoruz.

Eğer pirinç pilavlarınızda kekik, biberiye gibi aromalar hoşunuza gitmezse hiç kullanmayabilirsiniz ancak bulgur pilavı ile çorbalara çok yakışıyor, benden söylemesi ;)

Pırasa, kereviz sapı, maydanoz gibi aklınıza gelen aromatik tüm sebzeleri tavuk suyu yapımında kullanabilirsiniz, havuç ve soğanla kendinizi sınırlamayın ;)

Süzdükten sonra elde kalan malzemeleri de mutlaka kullanın. Örneğin tavuk etlerini minik minik parçalayıp şehriye çorbasına katabilir, sebzeleri blendırdan geçirerek süzme mercimek çorbasına ekleyebilirsiniz. Hatta bu tavuk suyunu haşlama yemeği olarak öylece de yiyebilirsiniz, seçim sizin ;)   
 
Hoşçakalın!
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...