2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çikolatalı ve Frambuazlı Kuplar


 
 
 

Herkese merhaba,
Bugün de hem çok pratik hem çok lezzetli hem de yaz sıcaklarında içimizi ferahlatacak ekşili tatlılı bol çikolatalı bir tarifle karşınızdayım.
 

 

Açık büfe beş çayı soframda kuplarıma eşlik eden diğer tariflerim için TIK TIK ;)
 
 
 



Malzemeler
Yarım paket eti kakaolu bisküvi
1 paket bitter çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt (pudingi pişirmek için)
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı damla çikolata


 
 


 


Kuplarımızın altına birer tane bisküviyi kırarak yerleştiriyoruz. Eti kakaolu yerine başka bir bisküvi çeşidi de kullanabilirsiniz ama en güzeli bununla oluyor ;)
 
 
 

 
 


Pudingi sütle kaynaya kadar pişiriyoruz ve bisküvileri kapatacak şekilde kuplara paylaştırıyoruz. Pudingli kuplar soğuduktan sonra krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve pudinglerin üzerine önce biraz frambuaz koyup üzerlerine birer kaşık şanti ekliyoruz. Son olarak artan frambuazlarla ve damla çikolatayla süsleyip soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
 
 


 


Ben küçük porsiyonlar olmasını istediğim için kahve yanı su bardaklarında servis ettim ama tatlınız tek çeşitse büyük kuplar ya da kaseler de kullanabilir, ani ve acil misafirleriniz için 20 dakikada hazırlayabilirsiniz ;)

 
 

 


Ne kadar kolay, değil mi? ;)
Hoşçakalın :)   















 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...