9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ananas Kabuğu Çayı


Herkese merhaba,

Malum önümüz bayram, hepimiz Perşembe ve Cuma’yı birleştirip uzun, güzel bir tatil yapmak, bol bol yüzüp güneşlenip yorgunluğumuzu atmak istiyoruz. Ama fazla kilolar ve selülitler moralinizi bozmasın, size bikini giymeyi sevdirecek harika bir tarifim var! :))

Sadece 2 malzemeyle 15 dakikada yapılabilecek üstelik de bir bitki çayından beklenilmeyecek kadar çok lezzetli bir tarif: Tarçınlı Ananas Kabuğu Çayı
 
 
 

 
Ananasın faydalarını diyet yapanlar bilirler, hatta kahvaltılarda ve ara öğünlerde bu lifli meyveden yememizi öneriyor pek çok diyetisyen. İçerdiği vitamin ve mineraller bir tarafa, sahip olduğu protein mayası sayesinde sindirim sistemimizi çalıştırıyor ve metabolizmamızı hızlandırıyor. Ayrıca ödem oluşumunu engelleyip vücutta yağ birikmesini de engelliyor.

Tarçının faydalarını anlatmıyorum, kan şekerini ayarlayıp zayıflamaya yardımcı olduğunu ve ani tatlı krizlerini engellediğini zaten biliyoruz.

Yapmanız gereken marketten ananas alırken kabuklarını da istemek, biraz garip garip bakabilirler ama Çayyolu Migros’taki abiler alıştılar artık, ben istemeden kabuklarını da ayrı bir poşete koyuyorlar :))
 


 

 
Malzemeler:

Yarım ananas kabuğu

2 adet çubuk tarçın

1 litre su
 
 

 

 
Ananas kabuklarını iri iri doğrayıp tencereye alıyoruz, çubuk tarçınları ve suyu ekleyip 15-20 dakika kadar kaynatıyoruz. Sonra süzüp içiyoruz, bu kadar kolay işte :)

Çay kaynarken mutfakta sanki fırında elmalı turta pişiyormuş gibi bir koku duyuyorsunuz, tadı da kokusu gibi çok hoş, çok çok lezzetli ;)

Ben akşamları sıcak sıcak bir fincan içmeyi tercih ediyorum ama soğuk hali de meyve suyu gibi, öyle de tüketebilirsiniz ;)
 
 

 

 
Unutmayın kızlar sadece bu çayı içerek bir yere varamayız, daha kesin ve kalıcı sonuçlar için diyet ve sporu bırakmayın ;)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...