Bayram
tatili boyunca pastalar börekler sarmalar yendi, kilolar alındı. Sabah kahvaltılarında
yulaf gevreği, öğle yemeklerinde yağsız etler sebzeler, akşam da salatalar
yenmeye başlandı. E ben de diyette olduğum için bayram tariflerini bir kenara
bırakıp bir süre hafif tariflerle devam edeceğim :)
Karnabahar
en sevdiğim ve diyetimde de çokça yer verdiğim bir sebze. Her hafta pazardan
küçük bir karnabahar alıp haşlar, buzdolabıma atarım. Bazen BURADAKİ GİBİ yumurta ve süte
bulayıp fırına veririm, bazen yoğurtla salatasını yaparım, bazen et ya da
köftelerin yanında brokoli ile birlikte garnitür olarak yerim. Bugün de havuç
ve yeşillikler ile salatasını yaptım.
Malzemeler:
150-200
gram haşlanmış karnabahar
1
büyük havuç
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet dereotu
1
tatlı kaşığı zeytinyağı
1
limonun suyu
Çok
az tuz
Havuçları
soyup rendeliyoruz. (Ben rendelemek yerine salatalık soyucu ile ince uzun
şeritler yapmayı tercih ediyorum, hem tadını daha yoğun alıyorum hem de iri
parçalar halinde olduğundan sulanmıyor.) Maydanoz ve dereotunu yıkayıp sebze
kurutucuda kuruttuktan sonra elimizle parçalıyoruz (yeşil sebzeleri
olabildiğince bıçak kullanmadan parçalamaya çalışın ki, vitaminini kaybetmesin).
En son karnabaharları ekleyip, yağ limon ve tuz ile harmanlıyoruz.
Babam
bu salatada mutlaka yeşil soğan istiyor. Ayrıca -denemedim ama- marul ve hatta
kırmızı lahana ile de güzel olabilir.
Diyet karnabahar kızartması için de TIK TIK :)
Diyet karnabahar kızartması için de TIK TIK :)
Hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder