21 Nisan 2015 Salı

Labneli beyaz çikolata soslu pasta

Merhabalar,

Tarifini daha önce verdiğim toz pudingli kekimle hazırladığım pratik pastanın tarifini paylaşacağım bugün sizinle.




Kekimin malzemeleri ve tarifini BURADA detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.





Keki ıslatmak için:

1 büyük fincan ılık süt
1 tepeleme yemek kaşığı nescafe

Ara kreması için:

1 paket (poşet) sade kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt
Yarım paket (100 gram) labne peyniri
2 tepeleme yemek kaşığı damla çikolata

Beyaz çikolata sosu için:

1 paket Dr. Oetker beyaz çikolatalı sos
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Türk kahvesi



İlk olarak yarım saat soğutmamız gerektiği için kremşanti, süt ve labneyi iyice çırparak kremamızı hazırlıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.

Daha sonra 1,5 su bardağı (normalde 2,5 ama ben çok sulu olmasını istemedim) sütle çikolata sosumuzu pişirip ara ara karıştırarak ılınmaya bırakıyoruz.

Kekimizi, nemli yapısı ve yumuşaklığından dolayı keserken parçalanma riski fazla olduğundan 5-6 saat hatta mümkünse 1 gece dinlendirip ortadan kesiyoruz. Ben sonradan 2 parçaya ayırdığıma pişman oldum, yüksek kısmından bir parça daha kesebilirmişim diye düşünüyorum. Kekin alt parçasını ılık süt ile hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.




Soğuyan kremamıza damla çikolataları ekleyip 1 dakika kadar çırpıp sürüyoruz ve üst kısmı da üzerine kapatıyoruz.





Kalan sütlü nescafeyle de kekin üst parçasını ıslatıp ılınan beyaz çikolata sosuyla buluşturuyoruz.


Servis etmeden önce çay süzgeci yardımıyla türk kahvesi serpiştiriyoruz ve pastamız hazır :)





Pastamı annecimin misafirleri için hazırladık.




Annemin zarif sofrası ve menüdeki diğer tarifleri de en kısa sürede paylaşacağım.

Hoşçakalın!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...