24 Nisan 2015 Cuma

Annemin çay sofrası

Herkese merhaba,

Uzun zamandır evde misafir ağırlamadığımdan sofra ve menü paylaşımı da yapamıyorum. Neyse ki annemin geçtiğimiz hafta sonu misafirleri vardı da blogum biraz canlandı, hareketlendi :)




Bakalım menüde neler varmış:

Zeytinyağlı yaprak sarma

Etli lahana dolması

Cevizli erişte salatası

Patatesli sigara böreği

Peynirli muska böreği

Patlıcan ezmesi

Şeker hamurlu kurabiyeler

Labneli ve beyaz çikolata soslu pasta





Zeytinyağlı yaprak sarma




Bizim ailenin zeytinyağlı yaprak sarmasının ünü epey yayılmıştır. Lezzet sırları ve püf noktalarıyla yaprak sarmasını anlattığım postumu okumak için TIK TIK :)


Cevizli erişte salatası





BURADA verdiğim tarifin normal erişteyle ve ceviz ilavesiyle yapılmış hali. Biz sadece üzerine pul biber serpiştirdik ama siz servis etmeden önce biberi yağda kızdırıp da dökebilirsiniz.


Patatesli sigara böreği




BURADA tarifini verdiğim bol soğanlı, salçalı, baharatlı içle sarıldıktan sonra fırında pişti. Kullandığımız malzemeler aynı sadece muska şeklinde değil üçgen kestiğimiz iki kat yufkayı üst üste koyarak sarıp pişiriyoruz.


Peynirli muska böreği





BURADAKİ tarifin iç harcı olarak peynir ve maydanoz kullanılmasıyla elde edilmiş hali. Kullandığımız peynir biraz yağlı olduğundan erimiş, börekleri puf puf yapmıştı :)


Patlıcan ezmesi




Babişin spesiyali :) Gözlemlediğim kadarıyla közlenmiş patlıcan ve biberleri ezdi, fazla suyunu süzdürdü. Maydanoz, acı biber salçası (kıvam vermek için), limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek hazırladı. Söylememe gerek var mı tabii ki sofranın gözdesiydi ;)


Şeker hamurlu kurabiyeler




Cafe Fernando’nun BURADA bahsettiğim vanilyalı kurabiyelerini süsleyerek elde ettim.
Çiçekli kurabiyelerimi daha detaylı incelemek için TIK TIK ;)


Labneli ve beyaz çikolata soslu pasta




Üzerine sadece beyaz çikolata sosu döküp servis etmeyi düşünürken kekimin biraz fazla kabarmasıyla ortaya çıkan, arası labneli kremayla dolu Türk kahvesi aromalı pastam :)




Toz pudingli kullanarak hazırladığım kekimin tarifi için BURAYA, pastanın tarifi de için de BURAYA bakabilirsiniz :)




Bunların dışında hiç fotoğrafı olmayan bir de etli lahana sarmamız vardı. Ancak son dakikaya kadar tencerede kaldığından ve sofraya sıcak sıcak getirdiğimizden gösterme ve dolayısıyla tarif verme şansım yok :(




Orkide desenli peçetelerimiz göz alıcı olduğundan annem krem rengi masa örtüsü tercih etti. Börekleri de özellikle borcama koyduk ki sofraya oturmadan son bir kez ısıtılarak sofraya geldiler :)




Yepyeni sofralar ve tariflerle tekrar buluşmak dileğiyle,

Hoşçakalın!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...