8 Aralık 2013 Pazar

Fırında kızarmış karnabahar

Kızartmaların en hafifi :)


En sevdiğim sebzeyi sorsalar karnabahar, brokoli, patlıcan, ıspanak ve kabağı sayar sıraya koyamam, ama karnabahar muhakkak ilk 3'te yer alır. Karnabahar aşkım ve tariflerimden havuçlu karnabahar salatasında kısacık bahsetmiştim. Karnabaharla yapılabilecek en besleyici ve az kalorili yemeklerden birisi. İster sarımsaklı yoğurtla, ister ızgara etle, ister çayın yanında bir ara öğünde, isterseniz de yeşil salatayla tüketilebilecek hafif bir akşam yemeği (içerisindeki bol yumurtayı bahane edip sabah kahvaltısında bile yemişliğim vardır).

Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı light süt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pulbiber

Karnabaharı (mümkünse buharda) çok ezgin olmayacak, çatalı batırdığımızda dağılmayacak kadar haşlıyoruz. Yarım saat daha sosuyla fırına pişeceği için hafif diri kalmasında fayda var.

Karnabaharlar bir kenarda soğurken büyük bir kasede yumurtalar, un, süt ve yağı çırpıyoruz. Tuz ve baharatları ekliyoruz.

(Sosunuzun çok cıvık olmayan bir kıvamda olması gerekli, eğer fazla sulu olduğunu düşünürseniz 1 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz. Ayrıca benim karnabaharım çok büyük değildi, sosunuz az gelirse yumurta ve süt takviyesiyle fazlalaştırabilirsiniz.  Zaten karnabaharınız ne kadar büyük olursa olsun 4 yumurtadan fazla kullanmayın, omlet yiyormuş hissi alırsınız. Tuz ve baharat içinse her zaman olduğu gibi miktar vermiyorum.)

Şimdi dallara ayrılmış olan karnabaharları tek tek sosa batırıp borcama diziyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (benimki 30-35 dakika sürdü) pişiriyoruz.

Ben kalorili olduğu için yapmıyorum ama pişmesine yakın çıkarıp kaşar peynir rendesi koyarsanız daha lezzetli olur ;)

Ayrıca yağ miktarını minimumda tuttuğumuz için yemek borcama yapışıyor, spatulayla kazımak zorunda kalabilirsiniz. Bunu önlemek için de 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı daha kullanarak borcamınızın çevresini yağlayabilirsiniz. 



Biz bugün bu güzelliği sarımsaklı yoğurtla taçlandırdık, tavsiye ederim :)

Hoşaçakalın!! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...