26 Aralık 2013 Perşembe

havuçlu mercimek çorbası

Yemek konusunda en yeteneksiz kızların, mutfağa hiç girmemiş erkeklerin bile yapabileceği pratik, lezzetli ve doyurucu bir tarif!



Son günlerde öyle yoğunum ki değil yeni tarifler denemek, yemek pişirmeye bile fırsat bulamıyorum. Neredeyse bir yıldır yapmadığım çorbam kupamda, bilgisayarımın başındayım :)

Malzemeler:

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 büyük boy kuru soğan
1 büyük boy havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber

Minicik doğradığımız kuru soğan, havuç ve yıkayıp süzdüğümüz mercimekleri püre haline gelene kadar az suda haşlıyoruz. Benim gibi düdüklü tencereden korkanlardansanız normal tencerede haşlayın, süresi azıcık uzar o kadar :)


                   Rondodan önce & Rondodan sonra

Hafif pütürlü parçacıklı bir karışım olduğu için rondodan geçiriyoruz ve tekrar tencereye alıp (kıvamına göre) su, tuz ve karabiber ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. (üzerinde köpük birikirse kaşıkla toplayıp atıyoruz)



Ayrıca küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pulbiberi kızdırıp çorbamızı tabağa aldıktan sonra üzerine azıcık gezdiriyoruz. Hafif ve yağsız olsun isterseniz sadece limon sıkıp, pulbiber ve kekik serpiştirip de çorbanızı içebilirsiniz, tercih sizin.   




Soğuk kış akşamlarında koyun kupanıza hem karnınızı doyurun hem içinizi ısıtın ;)


Yanına şöyle bir salata iyi gider:




Hoşçakalın! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...