15 Ekim 2015 Perşembe

Tam buğday unlu pizza tart

Herkese merhaba,

Haftasonu yaklaşırken beğeneceğinizi düşündüğüm hafif ve lezzetli bir tarifim var size ;)



Tereyağlı ve beyaz unlu tart hamuruyla eminim çok daha lezzetli olurdu ama bu kadar sağlıklı olabilir miydi bilemiyorum :)





Hazırlaması sadece 10 dakika.

Malzemeler:

Hamuru için

1 çay bardağı light süt
1 çay bardağı light yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar tam buğday unu
Tuz

Üzeri için

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
Taze veya kuru kekik
1 kahve fincanı ılık su
Kaşar, salam, biber ve/veya dilediğiniz malzemeler

Tart kalıbını yağlamak için

1 tatlı kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

Hamur malzemeleriyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurup yağladığımız kalıba elimizle bastırarak yayıyoruz. Mayalı bir hamur olmadığı için dinlendirmenize de gerek kalmıyor.



Daha sonra salçayı suyla açıp kekik ekliyoruz ve hamurun üzerinde hiç boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz.


Kaşar, salam, yeşil biber ve/veya aklınıza gelen, canınızın istediği tüm malzemeleri üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar 30-35 dakika pişiriyoruz.




Ne kadar kabardığını yukarıdaki fotoğraftan anlayabilirsiniz:

Hoşçakalın!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...