5 Mayıs 2015 Salı

Yulaf kepekli köfte

Herkese merhaba,

Yulaf kepekli tariflere devam :)





Evlendiğimden beri en büyük kurtarıcım derin dondurucuya yapıp attığım köfteler. Yanına Actifryda patates ve pratik bir salatayla hem hafif hem de doyurucu akşam yemekleri elde ediyorum. Bu kez köftelerimi galeta ya da ekmek içi kullanmadan, yulaf kepeğiyle yaptım. Tadında en ufak bir fark yok, o yüzden kullanmakta tereddüt etmeyin.

Yulaf kepeği yoksa ya da kullanmak istemezseniz 2 dilim ekmek içi ya da 2 yemek kaşığı galeta unu da işinizi görür ;)






Malzemeler:

Yarım kilo az yağlı kıyma
1 yumurta
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, köfte baharı







Soğan ve sarımsağı rendeleyip maydanozları da kıyıp diğer tüm malzemelerle iyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yassılaştırarak şekil veriyoruz.

Seramik ya da teflon bir tavaya 1 çay kaşığı yağı damlatıp peçeteyle hertarafına yayıyoruz (aynı işlemi spreyle sıkarak da yapabilirsiniz). Tavamız iyice ısındıktan sonra köfteleri atıp arkalı önlü cızbız yapıyoruz.






Eğer hepsini tek seferde pişirmeyecekseniz artanını derin dondurucuya kaldırabilir, ihtiyaç halinde çıkarıp kullanabilirsiniz.






Biz köftelerimizi sarımsaklı yoğurt, Actifry’da kızarttığım patates ve biberlerle yedik. Hepsi için toplam 1 yemek kaşığı yağ kullandığımı söylemeden geçemiycem :)





Actifry’da patates kızartması tarifi için BURAYA, biber kızartması için BURAYA, Actifry’da yapılabilecek diğer tüm tariflerim için de BURAYA tıklayabilirsiniz :)


Hoşçakalın!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...