26 Eylül 2014 Cuma

Özge'nin Kahvaltı Sofrası


Merhabalar,

Geçtiğimiz Pazar sevgili arkadaşlarımız Özge ve Doğukan’da kahvaltıdaydık. Özgecim bizim için çok şık, çok zarif bir sofra kurmuş ve harika şeyler hazırlamıştı. Sohbet muhabbet derken yeterince fotoğraf çekmediğimi farkettim; özellikle de 3 çikolatalı pudingini görmeliydiniz, lezzeti enfesti :)   
 
 
 

Ama günün favorisi bence buydu:
 
 
 

Altta incecik poğaça hamuru, üzerinde ıspanak, beşamel sos ve kaşar :) Benim gibi ıspanak aşığı biri için enfes pratik hem de düşük kalorili bir tart bu. İlk fırsatta deneyip tarifini paylaşacağım :)

Ispanaklı tartın yanı sıra Cantürk’ün de benim de en sevdiğimiz şeylerden biri olan fırında kaşarlı mantar da vardı ama maalesef fotoğrafı yok :(

Közlenmiş kapya biberi (kırmızı biber) sarımsak ve zeytinyağı ile nasıl güzel oluyor. Biz genelde akşam yemeklerinde meze olarak tükettiğimizden düşünmemiştik, kahvaltı için de harika bir alternatifmiş ;)
 
 
 

Katlı kurabiyelikte gözükenler de minik poğaçalar. Hafif kıtır kurabiyemsi tam benlik olmuştu :) Diyeti boşverip iki tane yedim, pişman değilim :) Elbette çeşit çeşit peynirler, reçeller de vardı ama bu saydıklarımdan kahvaltılıklara sıra gelemedi :)
 
 
 

Gelelim 3 çikolatalı pudinge. Tarif Arda’nın mutfağına ait. Pudingi pişirdikten sonra üçe bölüp, birine beyaz birine sütlü birine de bitter çikolata ekleyip eritmiş ve sırayla kaselere dökmüş. Servis etmeden önce de kakao serpiştirdi. Her katı ayrı renkte, inanılmaz lezzetliydi :)

Tabak çanak meraklısı bir kız olarak tabii ki sofra detaylarını atlamıyorum :) Yemek ve çatal bıçak takımı karaca, masa örtüsü ve kuşlu minnoş peçetelikler English Home, Amerikan servisler de Paşabahçe’den.
 
 
 

Yeri gelmişken Özge’nin cici bloğundan da bahsetmek istiyorum. Gezip gördüklerini, deneyip sevdiklerini Özge’nin penceresinden görmek için TIK TIK ;)

Ellerine sağlık Özgecimmm, harika bir Pazar geçirdik sayenizde :)

Yeni bir sofrada buluşmak dileğiyle, hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...