11 Eylül 2014 Perşembe

Karadutlu ve çikolatalı kuplar


Merhabalar,

Bugün size arkadaşım Nesliş için hazırladığım, kendisi gibi mini mini tatlılarımın tarifini vereceğim :
 
 

Derin dondurucudaki kutu sayısını azaltmak ve yer açmak için frambuaz, karadut, böğürtlen gibi yazdan depolanmış ne varsa kullanmaya çalışıyorum. Geçen gün yaptığım cupcakelerde karadut ve çikolatanın uyumuna bayıldığım için bu tatlımda da karadutu tercih ettim :)
 
 

Malzemeler:

1 paket Carte Dor bitter çikolatalı puding

2,5 su bardağı süt (puding için)

1 paket Carte Dor kremşanti

1 çay bardağı süt (kremşanti için)

Kup sayısı kadar bebe bisküvisi (sevdiğiniz herhangi bir çeşit de olur)

20 adet karadut

2 yemek kaşığı damla çikolata

 

Öncelikle her kupun tabanına bisküvileri kırarak yerleştiriyoruz.  
 

Pudingi pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.
 

Kuplar soğurken kremşanti ve sütü çırpıyoruz. Karadutların yarısını süslemek için ayırıp kalan yarısını da kremşantiye ekleyip karıştırıyoruz. Dolapta 20-30 dakika kadar soğuttuğumuz karadutlu kremşantiyi pudingin üzerine sıkıyoruz. Damla çikolata ve ayırdığımız karadutlarla süsleyip servis ediyoruz.
 
 

Çok kolaymış dimi?
 

Ben kahve yanı su bardaklarımı kullanmayı tercih ettim. Karadutunuz yoksa başka bir meyve kullanarak, minik kuplar yerine daha büyük kaseler ya da kadehlerle de tatlınızı yapabilirsiniz.   

Hoşçakalın! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...