Diyet
tariflerle devam ediyoruz :)
25
yaşına kadar tadına bile bakmadığım bamyayı yemediğim yılların acısını
çıkarırcasına son 2 senedir sık sık pişiriyorum. Sebze yemeklerinde eti pek
sevmem ama söz konusu bamya olunca işler değişiyor. Parça et de kullanabilirsiniz
ama ben kıymayı tercih ediyorum, yemekle daha iyi özleşiyor. Dilerseniz yemeğinize
bir su bardağı kadar haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz, bazı yörelerde bamyanın
nohutlu yapıldığını duyunca deneyip pek beğenmiştim ;)
Bamya
denilince çoğumuzun aklına tüylü ve salyalanan bir sebze geliyor maalesef, ama
birkaç senedir bamyalarımızı babam bahçesinde yetiştiriyor ve küçücükken
toplayıp dondurucuya atıyoruz. Satın aldığınız bamyalar ne kadar küçük olursa o
kadar az tüylü ve çekirdekli olur. Bamya ile ilgili olarak önemli bir detay da
limon: sadece lezzetini artırmıyor, aynı zamanda salyalanmasına da engel
oluyor.
Ne
kadar salça, baharat ve acı kullanırsanız yemeğiniz o kadar lezzetli, ne kadar
az yağ ve az yağlı kıyma kullanırsanız o kadar hafif ve diyet olur diyerek
malzeme listesine geçiyorum.
Malzemeler:
250
gram dana kıyma
1
büyük boy kuru soğan
300-400
gram bamya
2
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı biber salçası
1
büyük limonun suyu
2
yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber,
pulbiber, tuz
2
yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tenceremizde önce kıymayı sonra minik minik
doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salça ve
baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından bamyaları da
tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra sıcak su ve limon suyunu ekleyip
kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder