10 Kasım 2015 Salı

Zeytinyağlı kepekli poğaça

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Pazar sabahı pişirdiğim kepekli ve zeytinyağlı poğaçalarımın tarifi var sırada.
Çok az yağ ve kepekli un kullandığım için hafif, şekil vermekte cidden zorlandığım cıvık bir hamur olduğu için de yumuşacık oldu.





Eğer poğaçalarınızın çok yumuşak ve pofuk olmasını istiyorsanız hamurunuz çok çok yumuşak olmalı, bunun için de unu azar azar ilave ederek ele yapışan bir kıvam elde etmelisiniz. Bu da efsane poğaçalar yapan Döne halamdan öğrendiğim bir püf noktası ;)





Poğaçalarımda genellikle tam buğday unu tercih ederim, ilk kez kepekli un kullandım ve sonucun bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.





Kabartma tozu kullanmama rağmen mayalı hamur gibi kabarıp beni çok mutlu etti :)





Malzemeler:

Hamuru için:

2 yumurta
1 çay bardağı yağsız yoğurt
1 çay bardağı yağsız süt
1 türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı süzme bal
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
1 çay kaşığı silme tuz
Aldığı kadar kepekli un

İç harcı için:

Az yağlı beyaz peynir
Maydanoz
Pulbiber

Üzeri için:

Susam ya da çörek otu


Yumurtalardan birini daha sonra üzerine sürmek için ayırıp tüm malzemelerle azar azar un ekleyerek bir hamur elde ediyoruz.  Dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp içerisine yeterince peynirli harç koyup yuvarlayarak kapatıyoruz.





Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizip üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.



Hoşçakalın!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...