9 Kasım 2015 Pazartesi

Mor lahana nasıl yumuşatılır?

Herkese merhaba,

Özge ve Doğukanla yediğimiz akşam yemeği için hazırladığım mor lahana salatamın tarifi var sırada. Son derece pratik ve lezzetli, sadece püf noktasını bilmeniz yeterli ;)




Malzemeler:

1 küçük mor lahana
1 çay bardağı sirke
1 limonun suyu
Tuz



Lahanamızı ince ince kıydıktan sonra tuz ile ovup sirke ve limon suyu ekleyerek en az 2-3 saat ağzı kapalı şekilde bekletiyoruz. Ara ara karıştırırsanız üstte kalanlar alta inerek lahanalar eşit şekilde yumuşar. Eğer sirke sevmiyorsanız lahanalar yumuşadıktan sonra yıkayıp yeniden limon suyu ve tuz ekleyebilirsiniz aksi halde sadece fazla sirkeli suyu süzmeniz yeterli.



Akşam yemeği menüsü ve sofra detayları BURADA ;)





Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...