26 Şubat 2015 Perşembe

Sıra etsiz çiğ köfte seti


Herkese merhaba,

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz, dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli bir etsiz çiğ köfte tarifim var bugün :)
 
 
 

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Migros’ta alışveriş yaparken “Sıra çiğ köfte seti”nin standını gördük. Eşim bilmediği markalar konusunda biraz titiz olduğundan önce tadına bakmakta tereddüt etti. Ama sadece içerisindeki malzemelerle (yeşillik ve limon eklenmeden) hazırlanmış olmasına rağmen oldukça lezzetli bulunca almaya karar verdik.
 
Yalnız öncelikle belirtmem gerekiyor ki ben kutunun arkasında verilen ölçülere sadık kalmadım. Kendi damak tadımıza göre kullandığım malzeme miktar ve çeşitleri artırdım.
 
 

 
Kutunun içerisinden baharatlı bulgur karışımı, salça ve nar ekşisi çıktı. Ben bunlara ek olarak:

1 su bardağı kaynar su

2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

1 büyük boy limon

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 demet yeşil soğan

Yarım demet maydanoz

Servis etmek için kıvırcık marul yaprakları kullandım ;)
 


 

Öncelikle bulgurlu karışımı derin bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı kaynar su ekliyoruz ve üzerini kapatıp 7-8 dakika bekletiyoruz. Bu arada iyice yıkadığımız yeşillikleri kıyıp hazırlıyoruz. Bu arada bulgurlarımız şişip hafif yumuşuyor. Bulgur biraz diri kalsın ki limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve yeşilliklerle de yoğuracağımız için daha sonra şekil vermekte zorlanabiliriz :)

Şimdi limon suyunu, salçaları, nar ekşisini, zeytinyağını ve yeşillikleri ekleyip tamamen yumuşayana kadar yoğurup şekillendiriyoruz.

Önemli not: Kutunun arkasında yazan tarife göre 3 bardak (300ml) su ekleyiniz yazıyor. Bizim kullandığımız su bardakları tek başına 250 ml olduğundan bunlar büyük ihtimalle minicik çay bardaklarıdır diye düşünüyorum :) O yüzden eğer ölçü olarak su bardağını baz alacaksanız 1,5 su bardağını geçirmeyin ;)

Bu arada çiğ köfte seti Migroslarda 5,90 TL’ye satılıyor. 6-8 kişiye fazlasıyla yetecek kadar köfte elde ediyorsunuz.
 
 

Afiyet olsun!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...