Malzemeler:
2
su bardağı yulaf ezmesi
Yarım
çay bardağı tam tahılı un
Yarım
çay bardağı yağsız süt
1
orta boy elma
1
büyük ve sert armut
3-4
kuru incir
1
avuç kuru üzüm
Tarçın
Elma
ve armut kabukları soyulduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır, ufacık
kesilmiş incir, üzüm ve tarçın eklenir, kaşıkla yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir. Hamurumuz ele gelmediğinden ben gene kalıbı tepsiye koyup, içini
kaşıkla doldurup üstünü düzelttim ve kalıbı çekip aldım. Bu sefer daha küçük
kurabiyeler elde etmek için oval minik bir kalıp kullandım.
İncir
ve üzüm yeterince tatlı olduğundan bal ya da esmer şeker eklemedim, tarçın
zaten bende tatlı yiyormuşum hissi uyandırıyor.
Elma
ve armut hamuru ıslattığından mıdır bilmiyorum 15 dakika yetmedi, 180 derecede
20 dakikada piştiler mis gibi tarçın kokusunu eve yayarak…
Afiyet
olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder