Markette
dolaşırken gözüme şekersiz tatlılar serisi çarptı, elime alıp azıcık
inceledikten sonra da sepete attım. Bu tatlıların özelliği içerisinde
tatlandırıcı da dahil hiç şeker olmayışı yani istediğimiz oranda şeker
ekleyerek tatlımızın tadına biz karar verebiliriz.
Puding
gibi basit tatlıları kaseye öylece koyup ikram etmek hiç içime sinmez, uyduruk
gözükmesinler diye muhakkak süslerim :). Supanglem için de babamın bahçesinden
toplayıp dondurucuya attığım böğürtlenler ile 1 paket light krem şanti
kullandım. Sahi bu sene kilolarca böğürtlen topladım, bu kış bitiremezsem
önümüzdeki sene bile kullanırım :)
Supangle
için:
1
paket şekersiz supangle
2,5
su bardağı light süt
100
gr bitter çikolata (en az %70 oranında kakao içersin)
Sosu
için:
1
paket light kremşanti
1
su bardağı böğürtlen
1
çay bardağı light süt
Supangleler
soğurken de sosumu hazırladım. Light krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile püre
haline getirdiğim böğürtlenlerle çırptım, ben sert ve şekil alabilen bir kıvam
istediğimden paketin arkasında yazanın yarısı kadar süt kullandım, siz daha
yumuşak ve sulu isterseniz miktarı artırabilirsiniz.
Böğürtlenli
sosumu soğuyan supanglelerimin üzerine pompa yardımıyla sıktım, minik kalp
çikolatalarla süsledim.
Ben
supangleme bitter çikolata kattığım için hiç şeker eklemedim, eğer çok tatsız
olacağını düşünürseniz malzeme listesine 1 yemek kaşığı da esmer şeker ilave
edebilirsiniz.
Açık
büfe davetlerinizde tatlı çeşidi çok olduğunda ya da büyük porsiyon tatlıların
bitirilemeyeceğini düşündüğünüzde minik tabaklar, kuplar ve hatta silikon
muffin kalıpları kullanabilir; tatlılarınızı meyveler, glazürler ya da renkli
badem şekerleri ile süsleyebilirsiniz, çok şık görünüyorlar :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder