Nişan kurabiyelerim ve pastam bol kalpli olunca susamlı simit yaparken kullandığım tarifi konsepte uydurdum :) Tuzlu kurabiye en sevdiğim atıştırmalıktır ve bu tarifi
daha hafif hale getirmek yıllarımı aldı diyebilirim. Gerek tatlı gerekse tuzlu
kurabiyeleri margarinle yapmaya alışkınım ama artık zeytinyağı ve tereyağı
haricinde hiç yağ tüketmediğimden tarifi kendime uyarladım. Ben bu kez misafirleri
düşünerek normal unla yaptım, ama size tavsiyem tam tahıllı un ve yulaf
kullanarak kurabiyenizi hafifletmeniz.
1 su bardağı yağsız süt,
1 su bardağı yağsız yoğurt,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 paket
kabartma tozu,
3 çay kaşığı şeker,
1,5 - 2 çay kaşığı tuz
(evde tansiyon hastası varsa azaltılabilir) ve alabildiğince unu yoğurup 1 saat
kadar dinlendirdim. Daha sonra hamuru merdaneyle açıp kalp kalıbımla şekil
verdim ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdim. Tuzlu kurabiyelerin
kıtır kıtır olması için 1- 2 yemek kaşığı sirke kullanılıyor fakat ben sirkenin kokusuna bile
tahammül edemediğimden poğaça kadar da yumuşak olmayan, ağızda dağılacak sertlikte kurabiyeler elde ediyorum.
Hamurunuzu açarken 1 cmden daha kalın olmamasına
özen gösterin çünkü fırında pişerken kabartma tozu sayesinde epey yükseliyorlar
:) Artanları bayatlamasına izin vermeden dondurucuya atıp çat kapı gelen
misafirlerinize ikram etmeyi unutmayın ;)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhabalar :) Öncelikle ellerinize sağlık . Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Kurabiyede sirke olduğu asla belli olmuyor ve harika kıyır kıyır bir kurabiyeye dönüştürüyor. Kesinlikle deneyin. Pişman olmayacaksınız. Sevgiler
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim ;) Çok teşekkürler, sevgiler :*
Sil