Meyve suyu içmek önüme getirip koyan olmazsa aklıma bile
gelmez ama hazır meyve sularının içerdiği şeker miktarını öğrendiğimden beri
ikram edileni dahi reddediyorum. Dolapta bekleyen, bozulacak diye gözünün içine
baktığınız tüm meyveleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Ben de babam bahçesinde
yetiştirdiği şeftalilerden bir koli kadar gönderince, ezilmiş olanları
değerlendirmek için yaptım, hem de fotoğrafını çekeyim de tarifini yazayım
istedim.
Yapması sadece 10 dakikanızı alacak üstelik sıfır şeker! :)
Malzemeler:
5
orta boy olgun şeftali
1
litre su
5-6
damla limon suyu
Şeftalilerin
kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayıp tencereye koyun.
Üzerine suyu ekleyip 20 dakika kadar kaynatın, şeftalilerin tamamen erimesine gerek
yok, hafif diriyken ocaktan alabilirsiniz. Ben blender kullandım ama isterseniz
kevgirle ya da mutfak robotuyla da şeftalilerinizi doğrayabilirsiniz. Bu
işlemden sonra limon suyunu ekleyip sadece 5 dakika, o da suyuyla bütünleşmesi
için kaynatıp soğutun. İçerken şeftali parçacıklarını hissedebiliyorsunuz,
hazır meyve suları gibi pürüzsüzlük beklemiyoruz :) Servis etmeden şişeyi
çalkalıyoruz ki meyve pütürcükleri dibe çökmesin. Ayrıca benim yaptığım gibi
içerisine minicik doğranmış nektarinler de katabilirsiniz.
1
litre su ve 5 şeftali ile yaklaşık 1,5 litre şeftali suyu elde ediyoruz,
şeftalisi daha yoğun olsun isterseniz suyu azaltabilir ya da şeftali sayısını
artırabilirsiniz.
Afiyet
olsun!
Not:
Bu tarifin tarçınlı armutlusu da çok güzel oluyooo :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder