Eğer
benim gibi tatlıdan çok tuzlulara düşkün biriyseniz diyet yaparken böreklerin
poğaçaların gözümün önünden nasıl geçtiğini anlarsınız. Bu tarifim de sadece 1
yemek kaşığı zeytinyağı ile yapılan, tam buğday unu ile hafifleyen ve içine
aklınıza gelebilecek her şeyi koyabileceğiniz tuzlu bir kek. Eğer zeytin
koyacaksanız yağınız sızma olsun, zeytinin tadını ve kokusunu daha yoğun
alıyorsunuz. Dereotu, ceviz, kurulmuş domates başta olmak üzere
ekleyebilecekleriniz hayal gücüyle sınırlı… Aynı malzemeler ile daha sert bir
hamur hazırlayıp poğaça da yapabilirsiniz, ama zaten poğaça için yakında
yazacağım güzel bir tarifim var ;)
Malzemeler:
2
yumurta
1
su bardağı yoğurt
1
yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1
paket kabartma tozu
2
yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
2
yemek kaşığı rendelenmiş light kaşar peyniri
Aldığı
kadar tam buğday unu
Tuz
ve pulbiber
Un
için her zamanki gibi ölçü vermiyorum, herkesin gerek keki gerek kurabiyesi
için alışkın olduğu bir hamuru vardır, azar azar ekleyip kıvamını bulduğu…
Yumurta,
yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, tuz, pul biber ve unla pürüzsüz olana kadar
çırptığımız hamura doğranmış zeytin ve rendelenmiş kaşar peynirlerimizi ekleyip
kaşıkla karıştırıyoruz. Ben kekimi borcamda yapıp kare kare dilimlemeyi tercih
ettim ama muffin gibi minik ya da büyük bir kek kalıbında da yapabilirsiniz. 150
derecede 45 dakikada piştiler (aslında 40 dakikaya ayarlamıştım fırını ama batırdığım
kürdan kirli çıkınca 5 dakika daha uzattım süreyi).
Ben
gene hatırlatayım da ne olur ne olmaz:
5x5
cm olacak şekilde dilimlediğimiz kekimizden diyet yapanlar günde 1, ideal
kilosuna ulaşmış ve korumaya çalışanlar 2 dilimden fazla yemiyor, nasılsa hafif
diye abartmıyoruz; ne kadar az yağlı ve tam buğday unlu da olsa sonuçta hamur işi
;)
Afiyet
olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder