Herkese merhaba,
Avokadolu tariflerle devam
ediyoruz :) Bugün de ton balığı ve avokadonun bir araya gelmesiyle oluşan
enfes bir salatadan bahsedeceğim.
Malzemeler:
1 adet çok olgun avokado
1 büyük kutu (160 gram)
zeytinyağlı ton balığı
1 limonun suyu
Bir tutam dereotu
Pul biber
Tuz
Avokadomuzu bıçakla eşit olacak
şekilde ikiye bölüyoruz. Çekirdeğini çıkardıktan sonra bir tatlı kaşığıyla
tamamen oyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Bu aşamada biraz dikkatli olup avokado
kabuklarına zarar vermezsek kendilerini servis tabağı olarak kullanabiliriz :)
Yağını süzdürdüğümüz ton balığı
(ne kadar süzersek süzelim muhakkak kalıyor o yüzden salatamıza ekstra yağ
eklemiyoruz) , limon suyu, kıydığımız dereotu ile pulbiber ve tuz ekleyip
karıştırdıktan sonra avokado kabuklarının içine alıyoruz. Dereotu ile
süsleyerek servis yapıyoruz :)
Ben ton balığı sevmem diyenler
için de BURADA bulabileceğiniz limon çanağında avokado ezmesi tarifim var ;)
Yepyeni tariflerde buluşmak
dileğiyle, hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder