Yeni haftadan herkese merhaba,
Mahlep seven herkesin
bayılacağını düşündüğüm bir tarifim var bugün size:
Mahlepli patatesli poğaça :)
Cumartesi günü hem kahvaltıya
Cantürk için, hem de akşam oturmasına gelecek Betüller için hazırladım.
Mayasız ve katı yağsız, oldukça
pratik bir poğaça bu. Yalnız patatesli içini benim gibi lezzetlendirmek
isterseniz harcını bir gece önceden hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Ki ben öyle
yaptım ;)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta (birinin sarısı üzerine
sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket mahlepli ve susamlı
kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 büyük boy patates
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru nane, tuz, karabiber
Üzeri için:
Ayırdığımız yumurtanın sarısı
Susam ve/veya çörekotu
İki yumurtadan birinin sarısını
ayırıp, diğerlerini geniş bir kaba alıyoruz. Yoğurt, zeytinyağı, tuz, şeker,
kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Unu azar
azar eklerseniz hamurunuzun aniden sertleşmesini de önlemiş olursunuz ;)
İç harcımız için de patatesi
haşlıyoruz. Piyazlık doğradığımız kuru soğanı zeytinyağı, salça ve baharatlarla
kavurup haşladığımız patatesi ekliyoruz, iyice eziyoruz.
Hamurumuzdan cevizden biraz daha
büyük parçalar koparıp elimizle inceltip içerisine bol miktarda (evet çok koyun
ki piştikten sonra arasından görünsün) iç harcımızdan koyup diğer tarafı
üzerine kapatıyoruz. Yumurta sarısı ve susam ya da çörek otu serpiştiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik
fırında 25-30 dakika (benimkiler 20 dakikada piştiler) pişiriyoruz.
Poğaçalarımla iki tane kahvaltı
sofrası kurdum.
Cumartesi günkü:
Bu da Pazar günkü:
Poğaçalarımı Betüşlere zeytinyağlı
yaprak sarma, muzlu muffin ve çikolatalı cupcakelerle ikram ettim.
Poğaçalar bekleyince ilk
pişirdiğiniz sıcaklığı ve dolayısıyla tazeliği kalmıyor. O yüzden ikram etmeden
mutlaka ısıtın.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder