25 Mart 2015 Çarşamba

Limon çanağında avokado ezmesi



Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta aldığım avokadolarla denediğim nefis tariflerim var bugün size. İlki de limon kabuklarında servis ettiğim avokado ezmesi.




Avokado en çok ezilmiş haliyle yemeyi sevdiğim bir tropik meyve. O yüzden ya çok olgunlaşmışlarından alıyorum, bulamazsam da bir kese kağıdına koyup birkaç gün oda sıcaklığında olgunlaşmalarını bekliyorum :)





Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım, hem ana yemeklerde meze hem de çay saatlerinde ve günlerde salata olarak kullanabileceğiniz bir tarif. Fajitanın yanında gelen Guacamole sos da yaklaşık olarak böyle bir şey, içerisinde ekstra soğan, domates, acı biber vs var :)





Avokado ezmesi aynı zamanda cipslere harika bir dip sos alternatifi ;)






Malzemeler:

1 adet çok olgun avokado

1 diş sarımsak

Yarım limon suyu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bir tutam dereotu

Tuz




Avokadomuzu bıçakla eşit olacak şekilde ikiye bölüyoruz. Çekirdeğini çıkardıktan sonra bir tatlı kaşığıyla tamamen oyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Eğer avokadonuz yeterince olgunlaşmışsa bu işlem esnasında ezildiği için ekstra bir çaba sarfetmenize gerek kalmaz. Dövülmüş sarımsak, limon suyu, kıyılmış dereotu, zeytinyağı ve tuzunu ekleyip karıştırdığımızda ezmemiz hazır oluyor. Üstelik 5 dakikamızı bile almıyor ;)






Ben servis etmek için suyunu sıktığım limon kabuklarını kullandım, siz isterseniz avokadonun kendi kabuklarını da kase gibi kullanabilir ya da minik reçelliklerde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


Hoşçakalın!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...