Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta aldığım
avokadolarla denediğim nefis tariflerim var bugün size. İlki de limon
kabuklarında servis ettiğim avokado ezmesi.
Avokado en çok ezilmiş haliyle
yemeyi sevdiğim bir tropik meyve. O yüzden ya çok olgunlaşmışlarından alıyorum,
bulamazsam da bir kese kağıdına koyup birkaç gün oda sıcaklığında
olgunlaşmalarını bekliyorum :)
Et ve tavuk yemeklerinin yanına
çok yakıştırdığım, hem ana yemeklerde meze hem de çay saatlerinde ve günlerde
salata olarak kullanabileceğiniz bir tarif. Fajitanın yanında gelen Guacamole
sos da yaklaşık olarak böyle bir şey, içerisinde ekstra soğan, domates, acı
biber vs var :)
Avokado ezmesi aynı zamanda
cipslere harika bir dip sos alternatifi ;)
Malzemeler:
1 adet çok olgun avokado
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam dereotu
Tuz
Avokadomuzu bıçakla eşit olacak
şekilde ikiye bölüyoruz. Çekirdeğini çıkardıktan sonra bir tatlı kaşığıyla
tamamen oyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Eğer avokadonuz yeterince
olgunlaşmışsa bu işlem esnasında ezildiği için ekstra bir çaba sarfetmenize
gerek kalmaz. Dövülmüş sarımsak, limon suyu, kıyılmış dereotu, zeytinyağı ve
tuzunu ekleyip karıştırdığımızda ezmemiz hazır oluyor. Üstelik 5 dakikamızı bile
almıyor ;)
Ben servis etmek için suyunu sıktığım
limon kabuklarını kullandım, siz isterseniz avokadonun kendi kabuklarını da
kase gibi kullanabilir ya da minik reçelliklerde misafirlerinize ikram
edebilirsiniz.
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder