24 Mart 2015 Salı

Actifry’da Teriyaki Soslu Tavuk Kanat

Merhabalar,

Uzakdoğu mutfağına olan ilgimi bilmeyen yoktur herhalde. Elbette tüm yemekleri damak tadıma uyacak diye bir şey yok ama bazı soslar gerçekten de ekstra lezzet katıyor pratik tariflere.




Teriyaki sosu da son aylarda keşfettik. Soya sosu bazlı bir Japon sosu olan Teriyaki’yi soya sosu seven herkesin beğeneceğini düşünüyorum. Bu da soya sosu gibi biraz tuzlu, bu yüzden yemeklerinize kesinlikle ekstra tuz eklemeyin.




Actifry’da tavuk kanat tarifini daha önce BURADA vermiştim. Geçenlerde babam (evet onlara da bir şişe alıp bıraktım :) ) tavuk kanatlara eklemişti bu sostan, o kadar beğendik ki hafta sonu biz de evimizde yaptık.




Actifry’ı daha önce uzun uzun anlattım ama bilmeyenler için Tefal’in muhteşem icadı :) yağsız patates kızartmalarının, dışı çıtır içi yumuşacık tavuk kanatların, başında beklemenize ya da açıp karıştırmanıza gerek kalmadan pişen lezzetli et yemeklerinin mucidi :)





Malzemeler:

750 gram tavuk kanat (1 paket)

2 Actifry kaşığı Teriyaki sos

1 yemek kaşığı biber salçası

Kekik, karabiber, pulbiber





Tavuk kanatları ve karabiberi Actifry’a alıp saatini 35 dakikaya ayarlıyoruz. 15. dakikanın sonunda (20 dakika kala) teriyaki sos, biber salçası ve baharatları bir kasede karıştırıp tavukların üzerine ekliyoruz ve süre bitip alarm ötünce servis ediyoruz :)



Hoşçakalın!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...