Merhabalar,
Başlığı okuyup da tatlının diyeti
olur mu demeyin, light puding yağsız sütle pişirilirse, ara katlarda diyet
bisküvi ile cornflakes kullanılırsa gayet de hafif olur ;)
Magnolia Cookshop’a gitme sebebi;
çikolatalı, muzlu, çilekli her türlü bayıla bayıla yediğimiz ve hatta evde de
kolaylıkla yapabileceğimiz bir tatlı.
Bu kez vanilyalı pudingle çilekli
ve limonlu yaptım. Bir sonraki de çikolatalı pudingli ve muzlu olacak.
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 paket Dr. Oetker vanilyalı
light puding
2,5 su bardağı yağsız süt
1 limonun kabuğu
Ara katlar için:
1 paket (6 adet) eti form limonlu
bisküvi
2 avuç nestle nesfit
Tabanı ve süslemek için:
Çileklerin yarısını dilimleyip
kullanacağımız kupların ve kaselerin dibine yerleştiriyoruz.
Bisküviler ve nesfitleri rondadan
geçirip kenara alıyoruz.
Muhallebi için de 2 su bardağı
sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kalan yarım bardak süte toz
halindeki pudingi ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz. Tenceredeki süt
kaynayınca sütlü puding karışımını tencereye ekleyip 1 dakika kadar
karıştırarak kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Ocaktan alınca limon kabuklarını
da ekliyoruz.
Çileklerin üzerine bir kat
muhallebi bir kat bisküvi olacak şekilde kuplarımıza paylaştırıyoruz. En üstüne
de artan çileklerimizden koyarak süslüyoruz.
Çilek ve limonun harika aromasına
bir de fındık katılsın isterseniz bisküvili karışımıza 1 avuç kadar da fındık
ekleyebilirsiniz.
Ben kahvaltıda bile yerim daha
hafif olsun derseniz bisküvileri çıkarıp sadece cornflakes kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder