Malzemeler:
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
Yarım su bardağı ceviz
Bir tutam dereotu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Zeytinleri doğrayıp, cevizleri
elimizde kırıp (rondodan da geçirebilirsiniz ama bence o kadar küçük olmalarına
gerek yok), dereotunu kıyıyoruz. Sızma zeytinyağını (ekmeğimi bana bana yiyeyim
derseniz miktarını artırın) ve ekşi sevme durumunuza göre limon ve/veya nar
ekşisini ekliyoruz. Bizim zeytinler epey tuzluydu, diğer malzemelerle dengelendiği için hiç tuz atmadık. O yüzden tadına bakmadan tuz atmayın. Pul biber de aynı şekilde, damak tadınıza göre miktarını ayarlayın. Tüm malzemelerimizi iyice karıştırarak servis ediyoruz. Bu kadar basit :)
Akşam yemeklerinden önce misafirleriniz için tek kişilik mini servis tabaklarında bolca zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Harika bir iştah açıcı ;)
Kahvaltı sofram bu Pazar
böyleydi. Kocişin canı geceden gözleme çekince sabah erken kalkıp yaptım,
masamı hazırladım. Baykuşlarla renklendi, neşelendi :)
Yemek takımım Güral, çatal-bıçak
takımım Korkmaz, Baykuş peçetelerim Mudo, Amerikan servislerim Bernardo,
kapaklı kupalarım da Paşabahçe.
Hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder