Herkese merhaba,
Yaz nihayet geldi Ankara’ya :)
Bugünkü tarifim de sıcaklarda hararetimizi alacak hafif bir salata ;)
Malzemeler:
Yarım paket makarna
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
1 orta boy salatalık
Aldığı kadar yoğurt (2-3 su
bardağı)
Tuz
Makarnamızı hafif diri (aldente)
olacak şekilde haşlıyoruz. Soğuttuktan sonra çırpılmış yoğurt, kıyılmış dereotu,
rendelenmiş salatalık, ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırıp servis yapıyoruz.
Bu kadar basit :)
Yoğurt için kesin bir miktar
veremiyorum, yoğurtların kıvamı değişiklik gösterebiliyor. Bir de yoğurdunuz
suluysa salatalığı rendelendikten sonra suyunu sıkarak kullanın. Dilerseniz
içine bir miktar da mayonez karıştırabilirsiniz, öyle de çok lezzetli olur.
Salatanızı taze taze tüketin,
aksi takdirde makarnalar yoğurdu emiyor. Ama bekletmek zorunda kaldıysanız
servis ederken biraz daha yoğurt ekleyip eski haline getirebilirsiniz.
Hem çay saatlerinizde poğaça ve böreklerin;
hem de et, tavuk yemeklerinin yanında pilava alternatif olarak ikram
edebilirsiniz.
Ben bu aralar ölüm diyetinde
olduğum için yeşil salatamın yanında azıcık tadına bakmakla yetindim, Cantürk
köfteyle yedi ;)
Yemek tabaklarım Karaca, makarnamı
koyduğum üç bölmeli servis tabağı Mudo, ayaklı
salata kasesi Paşabahçe, Amerikan servislerim ve peçetelerim İkea, çatal bıçak takımım
Bernardo'dan.
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder