Herkese merhaba, bugün sizlere
özellikle de diyet yaparken bolca tükettiğimiz tavuk göğsünü tıpkı
restoranlardaki gibi yumuşacık ve sulu pişirmenin püf noktalarını yazacağım.
Göğüs eti hızlı pişen ancak
yağsız olduğu için genellikle kuru ve lezzetsiz olduğu düşünülen bir et türü. Hem
içi pişmiş hem de yumuşacık bir tavuk göğsü pişirmek için harika bir marinasyon
tarifim var.
Malzemeler:
Yarım kilo tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 tane defne yaprağı (3-4
parçaya bölünmüş)
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
İlk işimiz etimizi dilimlemek.
Çok kalın olursa içi pişmez, çok ince olursa da kuru kalır. 1-1,5 cm ideal
kalınlıkta.
Tüm malzemelerimizi bir kaba alıp
iyice karıştırıyoruz.
Son haline getirdikten sonra
streç filmle üzerini örttüğümüz etimizi buzdolabında en az 24 saat
bekletiyoruz.
Gelelim pişirme kısmına:
Etimizi marine ederken zaten yağladık
dolayısıyla tavaya/ızgaraya yağ koymuyoruz. Ocağın üzerine koyup tavanın iyice
kızmasını bekliyoruz. Yeterince ısındığından emin olunca da tavuk etlerimizi
tavaya alıyoruz. “Cosss” sesini duyduysanız tavanız iyi ısınmış demektir ;)
Her iki tarafı da kızarınca
etimizi ocaktan alıyoruz, işte bu kadar :)
Verdiğim tarif ızgara ya da
yanmaz tavada pişecek etler için, salça ve süt gibi malzemeler etin üzerinde
yandığı için eklemiyorum.
Fırın poşetinde tavuk tarifimde yaptığım salçalı, taze
baharatlı marinasyon için TIK TIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder