Balayından tam 1.8 kilo alarak
döndüm. Rixos Sungate’in harika yemekleri karşısında ne yalan söyleyim kendimi
hiiiççç tutmadım, zaten gelinliğimi giymişim, düğün stresi de bitmiş, sevdiğim –
canımın çektiği ne varsa yedim. Ama en çok da Noodle House’daki Uzakdoğulu
teyzenin “daha mı yiyeceksin?” diyen bakışlarını unutamıyorum :)))
Kilolarımı verdiğimden beri
fazladan 200 grama bile tahammülüm olmadığını biliyorsunuz. Derhal sabah ve
öğlen protein, akşam sebze ağırlıklı beslenme düzenime geri döndüm :)
Zeytinyağlı kabak yemeği acil
kilo vermem gereken zamanlardaki en büyük kurtarıcım. Hem doyurucu hem düşük kalorili.
Malzemeler:
2 orta boy kabak
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limonun suyu
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Yemeklik doğradığımız kuru soğan
yağ ile kavrulurken kabakların kabuğunu soyup doğruyoruz. Soğanlar diriliğini
kaybedince kabak, salça, tuz ve isteğe göre baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Sıcak su ve limon suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Kabaklar yumuşayınca
kıydığımız yeşillikleri ekleyip hafifçe karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Bu kadar pratik :)
Eğer çorba gibi daha doyurucu
olsun isterseniz suyunu fazla koyun, ben öyle tercih ediyorum. Köfte baharı ya
da kimyon gibi değişik baharatlarla tüketebilirsiniz ama zaten limon da kabağı
yeterince lezzetlendiriyor.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder