Herkese merhaba :)
Malzeme eksikliği ile ortaya
çıkıp lezzetiyle bizi çok şaşırtan margarinsiz ve mayasız poğaçamla devam
edelim :)
Geçtiğimiz cumartesi gecesi
Cantürk’ün canı patatesli poğaça istedi. Ama evlendiğimizden beri kaç kere
market alışverişi yaptık ne yaş ne kuru maya almak aklıma bile gelmedi. Margarin
deseniz kurabiye yapmaya niyetlenince alırız, ki onda bile mecbur kalmadıkça
tereyağı kullanırım. O saatte açık market de yok, kısmet değilmiş diyerek yatıp
uyuduk. Ertesi sabah biraz erken uyanınca hadi dedim, kabartma tozu ve sıvı
yağ ile bir deneyeyim de Cantürk’e sürpriz olsun, en kötü kurabiye gibi olur ;)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1
yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
2 orta boy haşlanmış patates
Tuz, karabiber, pulbiber
Tüm malzemelerimizi güzelce
yoğurup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken
haşlanmış patatesimizi rendeleyip tuz, karabiber ve pul biberle
tatlandırıyoruz. Hamurdan istediğimiz boyutta parçalar alıp elimizle
inceltiyoruz, bir tarafına patatesli içten koyup diğerini üzerine kapatıyoruz
ve kenarlarını açılmaması için bastırıyoruz.
İçerisinde yeterince yumurta olduğundan kızarması için üzerine yoğurt sürmeyi tercih ettim. Yumurta soğumuş poğaça börekte kokabilirken yoğurdun öyle bir sorunu olmuyor, gayet de güzel kızarıyor. Ama yumurta sürmek isterseniz 2 yumurtanın birinin sarısını ayırıp, onu kullanabilirsiniz.
Yoğurt sürdükten sonra susam ve
çörek otu serpiştirdiğimiz poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
kızarana kadar pişiriyoruz.
Ben bu malzemelerle 13 tane poğaça elde ettim, yarısı kahvaltıda sıcak sıcak yenildi. Kalanı da eşim tarafından kahvaltı yapılmak üzerine işyerine götürüldü :)
“Sadece 1 tane yerim, diyetimi
bozamam” diyen ben dayanamayıp 3 poğaça yedim, zaten poğaça gibi değil de yumuşak
kurabiyemsi hafif kıtır ama parçalanıp dökülmeyen bir yapısı var. Favori
poğaçam bundan sonra budur :) Bayıldım, bayıldım.
Siz de yapmak isterseniz yemeden ya da misafiriniz gelmeden hemen önce yapın, ne kadar taze pişmiş o kadar lezzetli. Bir gece bekleyince bildiğimiz normal poğaçalar gibi oluyor, kıtırlık mıtırlık kalmıyor ;)
Kahvaltıda poğaçaların yanı sıra pudingli
enfes muffinlerim de vardı. Tarifi için TIK TIK
Sevgiler ve öpücükler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder