Herkese merhaba,
Bugün size cupcake olmak üzere
yola çıkmış ama puf puf kabardığı için süslenmesine gerek duyulmadan
tüketilmiş, nemli yapısı sayesinde günlerce taptaze kalmış harika bir muffin
tarifi vereceğim :)
Kekin her türlüsünü çok seviyorum
ama ikram etme kolaylığı ve sevimliliği sayesinde hangi malzemeyi kullanmış
olursam olayım benimkiler hep muffin kalıplarında pişiyor ;)
Pudingli kek ise son zamanlardaki
favorim. Normal keklerden malzeme olarak tek farkı içerisine katılan toz
halindeki puding. Muzlu, çilekli, antep fıstıklı gibi her çeşidiyle de çok
güzel oluyor ama çikolatalısı bir başka ;)
Puding olarak bu kez 500 ml süt
ile pişirilen Carte Dor’un bitter çikolatalısını kullandım ama Dr. Oetker’le de
gayet güzel oluyor. Kakao oranı daha yüksek olduğu için bitter çikolatalı
puding kullanmanızı tavsiye ederim. Normal çikolatalı puding kullanacaksanız
eklediğiniz kakao miktarını biraz daha artırabilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolatalı puding
(toz halde)
Karıştırma kabımıza yumurta ve
şekeri alıp şeker tamamen eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra sıvıyağ ve
sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz. Kalan kuru malzemeleri eleyerek –bu nokta
çok önemli çünkü kekimiz bu sayede daha iyi kabarıyor- çok fazla çırpmamaya
çalışarak yediriyoruz. Muffin kalıplarına bölüştürüp önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişiriyoruz. Benimkiler 25 dakikada piştiler, o yüzden 20. dakikadan itibaren gözünüz üzerilerinde olsun. İçinin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.
Kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir ;)
Ben bu malzemelerle 21 adet orta
boy muffin elde ettim. Bunların 12 tanesi Tantitoni’den aldığım renkli, diğer
9’u ise Migros’tan aldığım pembe kalp silikon kalıplar. Yaklaşık 1 senedir
silikon kalıp kullanıyorum ve çok memnunum. Sağlıklı mı değil mi hala tartışma
konusu ama yapışma yağlama gibi dertleri olmadığı için tercih sebebim. Bu
tarifi büyük kek kalıplarında ya da borcamda da deneyebilirsiniz.
Pandispanyalarınızı hazır almak istemezseniz bu kek tarifini kullanıp harika
yaş pastalar yapabilirsiniz.
Şeker miktarı konusunda ise; biz
kekleri çok şekerli sevmediğimiz ve kakao tadını daha yoğun almak istediğimiz
için 3/4 su bardağı kadar kullanıyorum. Eğer az bulursanız 1 su bardağına
çıkarabilir; üzerine nutella sürmek ya da çikolata sos, puding vs dökmek
isterseniz de yarım su bardağına indirebilirsiniz.
Kullandığım pudingin içerisinde
minik çikolata parçacıkları çıktığı için ekstra çikolata eklemedim ama kakaolu
muffinin içerisinde minik beyaz çikolatalar gözükse hiç de fena olmaz
diye düşünüyorum. Evde yurt dışından gelen antep fıstıklı ve portakallı bir
paket beyaz çikolatam var, kendisini hayırlı bir iş için kullanmış olup fotoğraflarını
eklerim ;)
21 muffinin 4’ünü ben, 5’ini
Cantürk olmak üzere 9 tanesini piştiği gün, kalanları da ertesi günlerde
kahvaltı sonlarında ve ara öğünlerde tükettik :) Cupcake desenli masa örtüm ve
peçetelerimle ne kadar da uyumlular, değil mi? :)
Cupcake desenli masa örtüm ve peçetelerimi Parti Dünyası'ndan aldım ama parti malzemeleri satan her yerde bulabilirsiniz. Ayaklı cam fanus Paşabahçe, pembe seramik tavam Bernardo, kupalar da Migros'tan. Unutmayın süper marketlerde hiç bir yerde bulamayacağınız cici ürünler bir anda karşınıza çıkabilir :))
Bir sonraki tarifte de yukarıda gördüğünüz poğaçaların tarifini ve ortaya çıkış hikayesini yazdım. Mayasız ve margarinsiz diye de bir ipucu vereyim size :) Okumak için TIK TIK
Bir sonraki tarifte de yukarıda gördüğünüz poğaçaların tarifini ve ortaya çıkış hikayesini yazdım. Mayasız ve margarinsiz diye de bir ipucu vereyim size :) Okumak için TIK TIK
Güzel sofralarla, lezzetli
tariflerle yeniden buluşmak dileğiyle, hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder