Bendeki çikolata aşkını bilmeyen
yoktur herhalde. Özellikle de akşam işten geldikten sonra spor yaptıysam
muhakkak bir parça çikolata yerim kahvemle birlikte. Yediğim çikolata miktarını
azaltıp doyurucu olmasını sağlamak için de daha önce tarifini BURADA bulabileceğiniz yulaflı çikolatalar yapmıştım. Bu kez de aynısının mısır
gevreklisini yaptım.
Yalnız bu kez kalıpla şekil
vermedim, kağıt muffin kalıplarıma paylaştırarak dondurdum.
Kaloriyi minimuma indirmek için
%80 kakao içeren bitter çikolata kullandım. Ayrıca mısır gevreğim de Nesfit;
yani o da hafif ve sağlıklı ;)
Malzemeler:
80 gram bitter çikolata (%80
kakao içeren)
Aldığı kadar mısır gevreği
Çikolatamızı cam bir kaseye koyup,
kasemizi su koyduğumuz tencemize oturtup ocağa alıyoruz. Çikolatamız tamamen
eriyince de yeterince nesfiti koyup karıştırıyoruz.
İster benim gibi muffin
kalıplarına bölüştürün isterseniz de yağlı kağıt üzerine şekil vererek dizin,
tercih sizin. Yalnız bu işlemi yaparken ocağın altını kapatmayıp en kısıkta
tutmaya özen gösterin, aksi halde çikolata donacağı için sonlara doğru şekil
veremezsiniz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra 1-2 saat buzdolabında
bekleterek aşırı lezzetli ara öğünümüze kavuşuyoruz. Ama siz gene de abartıp 1 taneden
fazla yemeyin ;)
Hoşçakalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder