21 Ekim 2015 Çarşamba

Karnabahar muffinler

Merhabalar,

Kış gelirken en sevdiğim sebzelere de kavuşuyorum. Karnabahar da bunlardan biri. Geçtiğimiz yıllarda verdiğim Fırında Kızarmış Karnabahar, Fırında Sodalı Karnabahar ve Havuçlu Karnabahar Salatası tariflerine bir yenisi geldi: Karnabahar Muffinleri :)




Hem çok lezzetli, hem besleyici hem de doyurucu.




Malzemeler:

1 orta boy haşlanmış karnabahar
2 yumurta
1 çay bardağı light süt
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı tam buğday unu
Yarım paket kabartma tozu
Mahlep
Karabiber
Pulbiber
Tuz


Haşlayıp soğuttuğumuz karnabaharları minicik parçalara bölüp kenara alıyoruz.
Geniş bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, mahlep, karabiber, pulbiber ve tuzu topak kalmayacak şekilde çırpıp elde ettiğimiz hamura karnabaharları yavaş yavaş ekleyerek tamamen karışmasını sağlıyoruz.

Eğer un miktarı az gelirse 1-2 kaşık daha ekleyebilirsiniz. İsterseniz bir çay bardağı kadar rendelenmiş peynir de kullanabilirsiniz.

Şimdi de silikon muffin kalıplarına bölüştürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar 40-45 dakika pişiriyoruz.




Fırından aldıktan 15-20 dakika sonra muffinlerin kalıplardan kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.


Daha kolay çıksın isterseniz muffin kağıtları da kullanabilirsiniz ;)




Dilerseniz aynı malzemeleri borcama döküp dilimleyerek de servis edebilirsiniz ama bu kadar güzel görüneceğinin garantisini veremem :)


Hoşçakalın! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...