Merhabalar,
Genelde bol kuruyemişli yemeye
alışkın olduğumuz İtalyan bisküvilerini bu kez kakaolu ve çikolatalı olarak
hazırladım.
Peki nedir bu biscottinin olayı?
Yağ içermeyen (bazı tariflerde
1-2 yemek kaşığı kadar görebilirsiniz) ve şekil vermesi zor olan bir hamur
yoğurularak somun şekli verilip tek parça halinde pişiriliyor. Oda sıcaklığına
geldikten sonra da ekmek gibi dilimlenip ikinci kez fırınlanıyor. Epeyce
kuruduğundan 15 gün oda sıcaklığında hiç bozulmadan saklayabiliyorsunuz. Yani
yaptığı kurabiyeleri hemen bitiremeyen veya kavanoza doldurayım canım isterse
kahvemin yanında bir tane yiyeyim diyenler için ideal.
Elbette tadı ve yapısının
alıştığımız kurabiyeler gibi olmasını bekleyemeyiz. 250 gram margarinle pişen
bir kurabiyeyle biscottiyi kıyaslamak hata olur.
Eğer bu kuru halini sevmezseniz
dilimledikten sonra fırınlamadan da tüketebilirsiniz ama özellikle ortası hafif
nemli kalacağı için maksimum 2 gün içerisinde bitirmeye çalışın. Bu haliyle
çikolatalı ekmek gibi olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim :)
Tercih ederseniz malzeme
listesine 1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık, fıstık, badem de
ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Bir fiske tuz
1 çay bardağı kakao
80 gr kıyılmış bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Malzemelerimizle yumuşak ve ele
yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
İkiye bölüp somun şekli vererek tepsimize alıyoruz ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
İkiye bölüp somun şekli vererek tepsimize alıyoruz ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonra 15-20
dakika kadar oda sıcaklığında bekletip 1 cm kalınlığında dilimler kesiyoruz.
Bu dilimleri fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında 5 dakika daha pişiriyoruz ve biscottilerimiz hazır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder