Merhabalar,
Pazar günü Burcu ve Efe ile
yaptığımız kahvaltı için hazırladım bu enfes pancakeleri. Limonun hem suyunu
hem kabuğunu kullandım, şeker yerine de bal ekledim. Zencefilli de çok güzel
olabilirdi diye düşünüyorum ama Cantürk sever mi sevmez mi diye endişe ettim.
Belki yeni yıl tarifi olarak deneyebilirim ilerleyen aylarda ;) Tadı ve kokusuyla limonlu anne kekini
anımsattı bize. Bir de siz deneyin, bakalım beğenecek misiniz? :)
Malzemeler:
1 yumurta
¾ su bardağı süt
1 yemek kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 limonun kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
1 su bardağı un
Tavayı yağlamak için:
Birkaç damla zeytinyağı
Limonun kabuğunu rendeleyip tüm malzemeleri tamamen pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Tavayı yağlayıp iyice ısınınca bir yemek kaşığı kadar hamurumuzdan döküp kaşığın tersiyle düzeltiyoruz. Bu aşamada hızlı hareket etmeye çalışın çünkü çok çabuk pişiyor. Üzeri göz göz olduğunda spatula ile pancakelerinizi ters çevirin.
Detaylar BURADA.
Hoşçakalın!
Canım ellerine sağlık herşey çok güzeldi en kısa zamanda yine yapalım :))
YanıtlaSilAyaklarınıza sağlık canım, gene bekliyoruz :)
Sil